Een woning kopen:

Waarom een makelaar inschakelen als u een woning wilt kopen?

Er komt heel veel bij kijken als u op zoek gaat naar een woning, zoals:

Uw budget, natuurlijk het allerbelangrijkst, want u moet de maandelijkse lasten van de hypotheek kunnen opbrengen.  Op diverse websites kunt u een berekening maken van het maximale hypotheekbedrag dat u kunt lenen.

Is een starterslening mogelijk? Dit kunt u bij de gemeente van vestiging navragen.

Hoe is de staat van onderhoud van de woning, zijn er beperkingen zoals erfdienstbaarheden, recht van overpad, bodemverontreiniging, asbest, enz.?

Hoe hoog moet het bod zijn als u uw droomwoning heeft gevonden en welke (ontbindende) voorwaarden wilt u daaraan koppelen, b.v. per wanneer wilt u de woning betrekken of wat gebeurt er als u de hypotheek niet rond krijgt?

Is het voorlopig koopcontract opgesteld conform de afspraken?

 

Wat kan ik als makelaar hierin voor u betekenen?

Samen met u woning(en) bezichtigen, overleggen over een eventueel bod en onderhandelen over de koopprijs en voorwaarden, de koopakte op juistheid contrôleren, de bedenktijd in de gaten houden, kortom u bijstaan in het maken van een goede keuze.

Wat zijn de kosten hiervoor?

Die worden in overleg met u besproken. Ik reken een vast bedrag, er komen niet allerlei kosten bij en het maakt niet uit of er 1 of meerdere woningen bezichtigd worden, de bemiddelingskosten blijven hetzelfde.

Informeert u eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

 

Een woning verkopen:

Wilt u uw woning verkopen? Dat lijkt niet zo moeilijk, maar er komen toch nogal wat belangrijke zaken aan de orde, we praten over aanzienlijke bedragen.

Verkopers vragen altijd: hoeveel zal mijn huis opbrengen, wat moet de vraagprijs zijn en de volgende vraag is: hoe snel zal mijn huis worden verkocht?

Op deze vragen is niet gelijk een antwoord mogelijk.

De vraagprijs hangt af van diverse factoren zoals: hoe is de staat van onderhoud van de woning, hoeveel grond hoort er bij, hoeveel is de woonoppervlakte, ligt de tuin gunstig, is de wijk gewild, welke voorzieningen zijn er in de buurt, allemaal belangrijk. Hoe snel een huis wordt verkocht is vantevoren niet te zeggen dat is mede afhankelijk van het vorenstaande, dus hoe gewild is uw huis.

Om u veel zorgen uit handen te nemen, kunt u een makelaar inschakelen.

 

Wat kan ik als makelaar voor u verzorgen:

 

Als u opdracht geeft tot het in de verkoop nemen van uw woning bespreken we de bemiddelingskosten. Daar komen alleen de advertentiekosten nog bij.

Het maken van foto’s, brochures, bezichtigingen enz. is allemaal in de prijs inbegrepen.

Informeert u eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Contactgegevens

Smit-Kappert Makelaardij
Vromade 31
2411 LG  Bodegraven
KvK nummer 28082104

SVM gediplomeerd makelaar

Telefoon

Telefoonnummer: 0172-611870
Mobielnummer: 06-24242546
Faxnummer: 0172-898300

info@smit-kappertmakelaardij.nl
www.smit-kappertmakelaardij.nl